Antalet katthem i Sverige varierar eftersom det inkluderar både större organisationer och mindre ideella föreningar som drivs av volontärer. Det exakta antalet kan vara svårt att fastställa, men det finns uppskattningsvis mellan 60 och 100 katthem och djurhem som fokuserar på katter över hela landet. Dessa inkluderar:

  1. Större organisationer: Organisationer som Djurskyddet Sverige och Svenska Kattskyddsförbundet driver flera katthem runt om i landet.
  2. Lokala föreningar: Många mindre, lokala föreningar och katthem drivs av frivilliga och är ofta registrerade ideella föreningar.
  3. Privata initiativ: Det finns också privatpersoner som startar och driver katthem på egen hand, ofta med stöd från donationer och frivilligarbete.

För att hitta ett katthem i ditt område kan du söka på nätet, använda sociala medier eller kontakta större djurskyddsorganisationer som kan ge information om lokala katthem. Djurskyddet Sverige och Svenska Kattskyddsförbundet har ofta listor och kontaktinformation för katthem som är anslutna till deras nätverk. Här är en lista på katthem i Stockholms län.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *