Bli stödhem

Innan vi hittar permanenta hem och kan adoptera ut de katter som kommer till Rädda Katten behöver vi hjälp av medmänniskor som kan tänka sig ta hand om en eller flera katter tills permanenta hittats.
Som stödhem har du katten/katterna hemma hos dig och ansvarar för den/dem på bästa möjliga sätt till ett permanent hem hittats. Det skrivs ett stödhemsavtal mellan dig och Rädda Katten och du får en kontaktperson som du kan nå vid behov och även ett akutnummer att ringa om det skulle behövas. Rädda Katten står för veterinärkostnader och eventuella medicinkostnader.

Att vara stödhem är ett roligt och givande sätt att hjälpa en katt.
Om du funderar på att skaffa katt är det också ett ypperligt till tillfälle att testa på hur det är att ha katt och hur du trivs som kattägare. Det är också ett bra tillfälle om du tänkt skaffa en kompis åt din katt men är osäker på om hen tycker om andra katter.

Är du intresserad av att vara stödhem? Fyll i intresseanmälan nedan eller kontakta oss på lotta.n62@hotmail.com!

Intresseanmälan stödhem

Några ord från tidigare stödhem

"Under denna tid lärde vi oss mycket om denna underbara djurras. Tro inte att ni kan allt bara för att ni redan har katt! Det var glödje och skratt varje dag, helt enkelt ett underbart sätt att hjälpa nödställda katter. Vi ser fram emot att få vara stödhem igen och rekommenderar det varmt! Nästa gång sätter vi emellertid igen köksfläkten..."
– Maria-Isabel

"Att få ta hand om en katt som blivit utkastad kändes bra. Jag har både tid och kärlek att ge dem och att se dem växa upp och känna trygghet gav mig otroligt mycket. Det bästa var dock när de fick ett tryggt permanent hem till slut. Jag kommer vara stödhem så ofta jag kan."
– Malin med sambo

"Som stödhem hade jag alltid någon att vända mig till, en kontaktperson jag kunde prata med om det var något jag var osäker på."
– Lisa