Om oss

Det finns uppskattningsvis 6000-8000 hemlösa katter i Malmö och behovet av hjälp är stort. Föreningen Rädda Katten är en ideell organisation som sedan november 2006 verkat för att hjälpa hemlösa och utsatta katter.
Rädda Katten vill höja kattens värde som sällskapsdjur, aktivt bekämpa och påtala djurplågeri och verka för god katthållning genom rådgivning och informationsspridning.
Vi har inte något katthem utan våra katter bor i stödhem tills dess att de är redo att adopteras. Alla våra katter vårdas, kastreras, vaccineras och ID-märks innan vi ordnar permanenta kärleksfulla hem åt dem. Många katter är förvildade eller misstänksamma mot människor och kräver lite extra tid att socialisera.

Rädda Katten jobbar även med TNRM, det vill säga att fånga, kastrera, återsätta och mata vilda katter, för att minska beståndet av hemlösa katter i Malmöområdet.  

Vi som har grundat föreningen har alla stor erfarenhet av katter och har länge varit engagerade i att hjälpa behövande katter. Vår verksamhet drivs helt ideellt av volontärer. Våra intäkter kommer från adoptionsavgifter, gåvor, donationer och försäljning från vår butik. Vill du hjälpa oss att hjälpa fler katter är du välkommen att swisha valfritt belopp till 1232 19 95 78 eller sätta in det på vårt plusgiro 302628-3. Märk inbetalningen med "Gåva".
Klicka gärna på fliken STÖD OSS i menyn för att få mer information om hur du kan stödja Rädda Katten!

Rädda Kattens styrelse

Ordförande: Malene Lord
Kassör: Lotta Nilsson
Ledamot: Louise Pikulik

Klicka här för att läsa våra stadgar.