Adoption

Om du hittar en eller flera katter hos oss som du är intresserad av att adoptera hälsar du först på den/dem i stödhemmet. Finner du och katten/katterna varandra och du beslutar dig för att det är just den/dem du vill ha går vi vidare med adoptionen. Du får då hembesök från en person i föreningen som informerar dig om vilka regler som gäller och om du blir godkänd för att adoptera.
Ett adoptionskontrakt skrivs mellan dig och Rädda Katten där du förbinder dig att fortsätta vaccinera katten, kastrera och ID-märka katten när den uppnår könsmogen ålder (om det inte redan är gjort) och försäkra katten inom två veckor från det att du fått hem den. Vi kommer att fråga om försäkringsnumret när vi efter cirka en månad gör en uppföljning för att se om allt är bra med katten och ni trivs tillsammans.

Alla vuxna katter blir kastrerade, vaccinerade, ID-märkta och behandlade för ohyra som loppor, mask och skabb innan de adopteras ut. Kattungar ohyrebehandlas och grundvaccineras. Kastrering och ID-märkning ska göras av det nya hemmet när de är könsmogna.
Vi tar ut en adoptionsavgift på samtliga katter.
Vuxen hona: 1500 kr
Vuxen hane: 1200 kr
Kattunge: 800 kr

Om du är intresserad av en eller flera av våra katter så fyll i intresseanmälan nedan eller ring till Madde på 0722510992.
Tänk på att alla arbetar ideellt och har vanliga arbeten vid sidan om. Det kan dröja lite innan vi har möjlighet att svara men vi försöker återkomma snarast möjligt!

Intresseanmälan adoption